Skoči na vsebino

Na karierno pot z Mladimi zmaji

Zaključni dan v sklopu kariernega tedna je bil namenjen delavnici Mladih zmajev z naslovom Na karierno pot z Mladimi zmaji, ki je potekala v ČMC Šiška.
Ker nudijo programi Mladih zmajev kar nekaj priložnosti za mlade, da uresničijo svoje ideje, smo na dogodku predstavili dva naša programa.

Maja Dežman Sterle, dolgoletna sodelavka Mladih zmajev, je predstavila svojo karierno pot: kakšni so bili njeni začetki, proces ustanovitve zavoda in proces prijave programa Zvezde so blizu v okviru Javnega povabila za soustvarjanje programa Mladih zmajev.

Tamara Mihalič je predstavila svojo izkušnjo v programu Mestnega inkubatorja. V okviru programa je izvedla projekt BOCA – Stekleničko z zemljevidom pitnikov v Ljubljani. Projekt ozavešča o prekomerni uporabi plastenk in embalaže ter uporabnike informira o lokacijah javno dostopnih pitnikov.

Predstavitve se je udeležilo 10 mladih, ki so pridobili informacije o obeh programih: pomembni datum razpisa, financiranje, prijavna dokumentacija in primere dobrih praks iz preteklih let.