Skoči na vsebino

Kaj je karierni teden?

V kariernem tednu se odvijejo aktivnosti in dogodki za mlade, ki mladim ponujajo konkretno podporo pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve.

Komu je karierni teden namenjen?

Aktivnosti so namenjene:

  • dijakom in  študentom,
  • mladim iskalcem zaposlitve in
  • šolnikom.

Zakaj se udeležiti aktivnosti?

Mladi bodo skozi aktivnosti prepoznali ali krepili svoje kompetence  ter spoznali različne priložnosti in aktivnosti, ki so jim na voljo izven šolskega okvirja.

KARIERNI TEDEN 2021

11. - 15. januar 2021

Mladim želimo ponuditi konkretno podporo pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve.

Letošnje aktivnosti potekajo pod geslo »Moja digitalna karierna pot«.

Mlade želimo spodbuditi, da si sami skrojijo kariere, ki ustrezajo njihovim talentom, ter spoznajo različne priložnosti, ki so jim na voljo izven šolskega okvirja.

AKTIVNOSTI KARIERNEGA TEDNA

Nefiks karierni dan: Prihodnost je v povezovanju

Kdaj: torek, 12. 1.
Kje: na spletni platformi (tvoje) šole!
Organizator: Zavod Nefiks

Z mladimi bodo spregovorili o tem, kaj sami počnejo, kakšna so prizadevanja njihovega oddelka za skupno dobro in o tem, kako EU vpliva na življenja mladih, četudi iščejo zaposlitvene priložnosti samo znotraj lastne države, prav tako pa bomo govorili o izzivih in poklicih prihodnosti, seveda pa bodo lahko dijaki oblikovali tudi vprašanja glede na lastne interese.

Poslovni kotiček z mladim podjetnikom Juretom Knehtlom

Kdaj: torek, 12. 1. ob 16.00
Kje: Discord KAM’C
Organizator: Mladi Zmaji

Poslovni kotiček z mladim podjetnikom Juretom Knehtlom, CEO-jem agencije WeScale, gostuje na kariernem tednu Mreže Kroj. Vabljeni, da se nam pridružite vsi, ki rabite navdih, malo spodbude in uporabne informacije, da boste lahko svoje zamisli uresničili tudi sami.

Delavnica: Spoznaj online orodja za delo in vsakdanje življenje

Kdaj: torek, 12. 1. ob 17.00
Kje: Discord KAM’C
Organizator: Zavod BOB

Plakati, barve, post-it listki, risanje, sodelovanje … vse to ponuja MIRO, orodje, ki ga bomo spoznali na delavnici.

"Kreiranje učnih, socialnih in kariernih poti z in za mlade" - Okrogla miza za mladinske delavce

Kdaj: sreda, 13. 1. ob 11.00
Kje: Discord KAM’C

Danes imajo mladi – morda mladi, kot ste vi – širok pogled na življenje. Zavedajo se, da se svet dela zelo hitro spreminja. Vseživljenjska kariera se v najboljšem primeru zdi negotova in morda niti ne tako privlačna, ko je življenje tako polno možnosti in priložnosti.

Ustvari svojo prihodnost

Kdaj: sreda, 13. 1. ob 16.00
Kje: Discord KAM’C
Organizator: TiPovej

Participatorna delavnica je namenjena mladim med 18 in 28 letom.Temelji na metodologiji “Global Youth Skills”, ki jo je razvil “Institute for the Future” in omogoča boljše razumevanje prihodnosti učenja in dela. Če smo nedolgo nazaj želeli postati gasilec, zdravnik, odvetnik, se nam danes odpira širši pogled na življenje.

Poletje v tujini

Kdaj: četrtek, 14. 1. ob 16.00
Kje: Discord KAM’C
Organizator: Mladinski EPI center Piran

Predstavitev priložnosti za pridobivanje znanja in izkušenj v tujini. Delavnico bo vodila Anja Markežič Pogačar, ki se je med študijem udeležila različnih poletnih šol, delala v ZDA in doživela veliko nepozabnih avantur. Delavnica je namenjena dijakom in študentom, vabljeni pa tudi vsi ostali, ki jih tema zanima.

“Work&Travel”

Kdaj: četrtek, 14. 1. ob 18.00
Kje: Discord KAM’C
Organizator: Zavod Voluntariat

Delavnica „Work&Travel‟ je namenjena vsem, ki bi radi v svojem poklicnem življenju  združevali kariero in popotništvo. Sodoben slog življenja omogoča delo na daljavo iz različnih mest na svetu, sicer ne vsaka služba je vezana na službene poti. Kaj če bi pa služil denar med potovanjem?

Upravljanje s časom

Kdaj: četrtek, 14. 1. ob 18.00
Kje: Discord KAM’C
Organizator: Skavti

Na delavnici boš izvedel/ -a, kaj pomeni pogosto slišana besedna zveza “time management” oz. “upravljanje s časom” in kateri so učinkoviti pristopi za organiziranje svojega časa. Tekom delavnice boš lahko tudi preizkusil/ -a nekaj izmed predstavljenih tehnik.

Digitalna orodja

Kdaj: petek, 15. 1. ob 15.00
Kje: Discord KAM’C
Organizator: Mreža MaMA

Delavnica je namenjena vsem mladim, ki vsakodnevno uporabljajo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo. Na sami delavnici bomo raziskali svet digitalnih kompetenc ter se skupaj naučili uporabo uporabnih orodij ter socialnega marketinga, ki lahko služijo mladim pri njihovi karierni poti.

Vodja v meni

Kdaj: petek, 15. 1. ob 16.00
Kje: Discord KAM’C
Organizator: Zavod MEPI

Kdo pravzaprav sem, kam grem in zakaj!

Vodenje ni  samo za direktorje multinacionalk! V resnici je vsak od nas vodja začenši z vodenjem samega sebe, in sicer z načrtovanjem in vodenjem svojega življenja. Odločitve, ki jih sprejmemo vplivajo na ljudi okrog nas idr.

Zagotovo ima vsak od nas svoje čevlje vodje; vprašanje pa je ali stopamo v te čevlje oz. se obnašamo kot vodje.

SODELUJOČE ORGANIZACIJE